Copyright Notice

All rights reserved. No part of this publication may be reproduced, distributed, or transmitted in any form or by any means, including photocopying, recording, or other electronic or mechanical methods, without the prior written permission of the author, except in the case of brief quotations embodied in critical reviews and certain other non-commercial uses permitted by copyright law. For permission requests, write to the author, at the address below.

Sakmongkol ak 47

ariff.sabri@gmail.com

Tuesday, 30 August 2022

Hikayat seorang banduan tersohor di Malaysia. Bahagian 1



1. Orang2 umno kena terima fakta bahawa AliBababavum Najib dah masuk Jel. Bukan merindui nya selepas 3 atau 4 hari dalam Jel. Dan menjadikan taklimat khas menyerang sistem penghakiman .

2. Heran kita. Taklimat khas digunakan untuk menyerang sistem penghakiman dan meratapi bossakau. Astagha .

3. Kawan2, rakyat Malaysia, warganegara, pinjamkan saya pendengaran anda semua.

4 . Saya tampil untuk menguburi Najib bukan memuja nya,
Kejahatan yang dilakukan hidup selamanya,
Kebaikan nya di pasong dengan jasad nya di kajang Hilton.

5. . biarlah saya jadi Brutus. seperti kata karpal Singh, I can't be 2 extremes at the same time.

6. Yakni, memuja dan membalun Najib. Wak ponorogo, lan banjar, mat ayam den lapeh dan Azalina dua alam dah memuji bercerek cerek, Najib mulut merah.

7. Podium dan mimbar taklimat khas jadi big bully pulpit untuk menyerang institusi penghakiman dan menyemai perasaan tidak percaya dan distrust kepada kedaulalatan undang2 dan hukum.

8. That shouldn't be the case. Kedaulalatan undang2 mesti dipelihara dan dikekalkan.

9. MĂ saalah nya, protocol tidak membenarkan jawapan balik dari hakim2. Jadi, kritikan orang2 umno jadi monolog saja . Cakap kat dinding lagi baik.

10. Karpal Singh pernah berkata,if in court, anytime, anywhere, any place. Dia tidak menang semua kes, tapi perasaan nya terhadap kedaulalatan mahkamah tidak pernah goyah.

11. Ini,orang umno, kerana Najib bapa samun Malaysia kena jel dah hilang akal,menyerang habis habisan institusi kehakiman.

12. Mana2 pihak yang rasa terkesan dengan hentaman pimpinan umno, boleh buat lapuran polis dan tindakan undang2 .

13. Misalnya majlis peguam boleh buat lapuran polis keatas wak jahid, wak lan dan heshim Azalina dan mana2 pemimpin2 umno gedebe dan preman yang lain.

14.apa dia tujuan serangan2 umno terhadap kedaulalatan undang2? Tidak lain dan tidak bukan, ialah supaya Najib bebas.

15.yakni bebas untuk menyundal dan merompak negara kita. Dan kita akan kata takpe, dia melayu Dan umno pula.

16. Sepanjang ingatan saya, umno tidak pernah berhimpun membincangkan kepentingan peribadi. Umno tidak berhimpun kerana Dato harun atau Anwar Ibrahim.

17. Maka tidak kah umno malu berhimpun membincangkan kepentingan banduan Najib? Mengheret anak bini kawan tu menceritakan hikayat hiba banduan Najib?

18. Anak bini pencuri susu yang kena jel tak bersedih? Anak bini sifulan yang buat claim palsu dan kena jel tak sedih? Anak bini majistret yang kena jel tak sedih?

19. Apakah kebebasan Najib lebih berharga dari Kebebasan orang2 itu tadi?

20. Umno menunjukkan diri sebenarnya. Parti yang tidak menghormati kedaulalatan undang2. Ia menyuruh rakyat mendaulatkan undang2, tetapi ia sendiri tidak .

21. Mahkamah telah membuat hukuman penjara 12 tahun serta denda. Membuat petition menterbalikkan keputusan mahkamah, in itself satu jenayah. Jadi yeop2 umno peghak yang membuat petition pun melanggar undang2. Tak gitu adeh!

22. Di Malaysia,darul rasuah ni macam2 boleh berlaku . Jadi saya nak tanya,mengapa Najib ke mahkamah naik SUV,outriders dan berbendera lagi. Apa pasal banduan tak naik track penjara?

23. Dan dilapurkan Najib membuat Catatan di FB nya. Bagaimana dia mendapat akses kepada fb? Jabatan penjara tolong jawab .atau FB Najib selama ini dikendalikan oleh blue shirt army nya?

0 comments:

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP