Copyright Notice

All rights reserved. No part of this publication may be reproduced, distributed, or transmitted in any form or by any means, including photocopying, recording, or other electronic or mechanical methods, without the prior written permission of the author, except in the case of brief quotations embodied in critical reviews and certain other non-commercial uses permitted by copyright law. For permission requests, write to the author, at the address below.

Sakmongkol ak 47

ariff.sabri@gmail.com

Friday, 4 January 2013

Cis Bedebah! Ini semua angkara durjana anti Melayu!



Apa lah yang Najib nak bising beri BR1M 01 atau 02? Berapa jumlah nya? RM 4-5bilion untuk 2 tahun tersebut? Bukan duit UMNO. Duit kutipan cukai yang kerajaan Najib tidak tahu mentadbir. Najib tambah hutang nak rasuah rakyat supaya menyokong nya. Tahun depan , hutang kerajaan RM503bilion.
Eleh- negara lain pun hutang jugak- Jepun hutang. Singapura hutang. Benar- tapi hutang mereka bersandarkan kepada kemampuan membayar semula. Hutang Malaysia macam hutang negara Afrika. Kapasiti nak bayar tak kelihatan. Yang kita dengar ialah laungan dan jeritan kosong Najib. Transformasi sana, transformasi sini. Transformasi rupa2 nya- rompak sana, rompak sini. Bantailah kau- MRT RM50bilion. Jalan Taiping- Banting 233km harga RM7.7 bilion. Batu istimewa 1Malaysia kah? RM33 bilion satu kilometer? Rompak, jangan tak rompak!
Semenjak 1997, ini kali ke 16 negara belanja lebih dari pendapatan. Ketika ekonomi baik, Najib lebih suka hutang daripada bersikap frugal. Kerajaan bazir sana sini.
Apalah yang hendak di banggakan dengan RM4-5 juta Beri Rasuah 1 Malaysia? duit rasuah yang sebenar mengalir sebanyak RM193 billion dalam tahun 2010, apa Najib buat? Dia tak mampu menyekat aliran duit rasuah, duit hitam serta komisyen2 yang dibuat oleh pemimpin UMNO dan rakan niaga mereka. Apa pasal?
Sebab seperti yang Daim beritahu rakan saya, The Oracle of Syed Putera, perdana menteri pun kong kali kong,  2 kali 5. Raja Ropiaah kapur ratusan juta, dia bisu seribu bahasa. Shahrizat punya family hantam RM250 juta, semua pemimpin UMNO jadi bisu. Inilah prinsip jaga menjaga.
orang yang jiwa dia sombong akan kata- ah, kalau PR memerintah pun ada rasuah jugak. Orang yang macam inilah- satu hari nanti, para perasuah masuk kerumah dia, tidur dengan isteri dia, tidur dengan anak perempuan dia, dia kata takpe. Biasa lah tu.
Bukan begini sikap kita, kalau kita mahu membangunkan masyarakat. Rasuah kita kena tentang. PR rasuah kita pun balun. Janganlah kita, bila sudah tak dapat jawap pendedahan yang kita buat, menuduh kita buat spin, mengejek NIk Aziz dengan beri dia gelaran Nik Aziz alaihissalam dan sebagai nya. Bila tak boleh jawab pendedahan kita, tuduh sebagai pencuci pantat Lim Kit Siang dan sebagainya.
Baik orang Melayu sokong Nik Aziz daripada sokong Najib al wasatiyah, maqasid shar-‘iyah. Baik sokong Nik Aziz dari sokong Najib Muhammad subhanahu-wata’aala dan Allah SallAllah alai hiwasallam.
Kamu nak sokong Najib silakan. Kita tak marah. Apa kita peduli. Jilat lah sepuas mana Najib dan ditempat mana sekali pun, tidak dapat memadamkan fakta bahawa 1.2 juta ahli UMNO dan 2 juta lagi orang Melayu sudah tolak UMNO. Fakta nya, UMNO dan penjilat UMNO hanya mampu memperolehi 30% sahaja sokongan pengundi Melayu.Dalam PRU13 nanti, kalau ada 7 juta pengundi Melayu, UMNO  kalau dapat 2.5 juta undi Melayu pun nasib baik.
Bila PR memerintah, kita akan buka kes Razak Baginda semula. Kalau 2 polis yang di hukum gantung itu masih hidup, kita akan masukkan mereka semula kedalam kandang saksi. Apa yang susah sangat nak suruh mereka beritau apa sebenarnya berlaku? Kita akan tengok pendakwa dulu melakukan tugas mereka betul atau tidak? Kalau mereka cuai dalam tugasan sebagai pendakwa raya, kita pulak dakwa mereka. Bukan susah.
Yang kita nak bertegang leher dan nak bertetak berparang mengenai Deepak apa pasal?  Bawak dia ke mahkmah- soal dia. Beri dia hari dia dimahkamah, kita tengok apa dia kata. Baru senak perut pemimpin UMNO.
Tolong jawab- mana nya Puspahanas? Duit sudah pemimpin UMNO songlap, pusat penyelidikan RM100 juta tu mana wok?
Kita dah tahu apa strateji puak UMNO nanti. Akhir sekali- dan pembaca boleh lihat betul atau tidak- puak UMNO akan kata- semua fitnah dan tuduhan kepada Najib Razak adalah konspirasi bangsa bukan Melayu yang dengki dan irihati kepada orang melayu.
Hanya yang mereka lupa- yang menghentam dan mengkritik Najib ialah orang Melayu sendiri. Orang Melayu yang bukan dalam UMNO tidak kurang keMelayuan mereka dari keMelayuan puak UMNO.
Berhentilah hendak temberang. Tolong berhenti nak pedaah nya. Jangan campur yang hak dan benar dengan yang batil. Akhirnya rakyat  akan sedar bahawa UMNO hari ini bukan UMNO seperti UMNO 1946. 
UMNO hari ini UMNO Dr Mahathir. kita pun tak suka orang fitnah Mahathir ada USD44 billion. Esok, bila PR memerintah, kita akan ujudkan mahkamah khas dengan pendakwa khas. Sungguh kurang sopan nak tuduh pemimpin unggul Melayu yang boleh jalan atas air ini sebagai perasuah. Cis!

13 comments:

bumi-non-malay 4 January 2013 at 04:20  

97 Hari lagi..Ini Kali Lah.....sedap dengar budak kecil nyayi...

Jangan lupa itu Pakar Komputer KALAU masih hidup....siapa suruh dia bagi padam/ERASE nama Altantuya dari Fail BACKUP Komputer itu......

Ini bukan kerja mudah......ini kerja orang yang SANGAT..sangat..sangat...very very powerful people (people above the law) Berkuasa dan hebat....sampai pakar Komputer itu takut kalau tak lakukan apa yang disuruh. Malangnya dia lupa, DIA pun Accessory / aksesori to Murder...ambil bahagian dalam pembunuhan ....

Macam Gadaffi although very very very powerful pun tumbang...InshahAllah President Assad itu Sial pun Mampus......Bila orang Islam Bangkit hapuskan kekejaman President Syria Assad?? Berapa perlu mati kalau 60,000 tak cukup sebelum dunia Islam buat sesuatu?? Nak macam Sudan Dafur 2,000,000 baru bangkit??

Orang Malaysia jangan lepas peluang hapuskan UMNO-BN sebelum harta Malaysia macam Zimbabwe....kena pergi ke Thailand/Indonesia/filipina cari kerja..... Jangan terlambat Hapuskan UMNO macam Gadaffi dan Assad!!...Ayuh ...Ini Kali lah ABU!!

tebing tinggi,  4 January 2013 at 06:55  

Kita dah jemu dengan kepimpinan Melayu,tdak ada yang membangakan,rasuah ,penipuan penyelewengan ,perbuatan tidak bemoral sebagai pemimpin dan macam-macam lagi yang tidak memberi kebaikan kapada kita.
Terlanjur menyelok perkasam ,biar sampai kepangkal lengan. Telanjor mengubah eloknya kita betul-betul ubah kearah yang lebih menyakinkan dan lebih menjamin.
Pelemgagaan negara tidak mensyaratkan seorang PM wajib dari kalangan Melayu sahaja,mengambil contoh Singapura diselatan tanah air ,mereka begitu berjaya dalam segala bidang dan tidak tedengar penyelewangan dan rasuah belaku disana kerana mereka tidak pernah ada PM melayu . Pendapat Dr Ariffin ada benarnya ada benarnya dan harus dipertimbangkan , rasuah berluasluasa di Malaysia kerana kepimpinan dan seluroh jentera kerajaan dikuasai olih orang Melayu.

Mark Dean,  4 January 2013 at 08:03  

Dengar khabar duit pampasan kereta api Jepun pun disapu. Bukan sedikit, RM207 billion you.

Pok Li,  4 January 2013 at 08:59  

Sekarang ni orang-orang UMNO cuba menyedapkan hati orang Melayu (atau hati orang UMNO sendiri?) dengan menyatakan bahawa yang Najib sebenarnya baik orangnya. Sebenarnya Black Rose lah yang menyebabkan segala yang buruk berlaku. Najib tak ada kena mengena, tak tahu pun, kesian dia. Mungkin inilah padahnya Najib menganiaya bekas isterinya dulu. Atau Black Rose juga menjadi penyebab? Najib tak ada kena mengena juga, tak tahu pun? Kesian dia.

Anonymous,  4 January 2013 at 09:33  

Kepada pakcik makcik di kampung tu, kalau masih bercelaru antara UMNO lama dan UMNO baru, mungkin saya boleh maafkan. Kerana kehidupan mereka seharian banyak kepada kebun-kebun di belakang rumah, urus ayam itik di kandang. Sudah letih dan rehat, bukak RTM TV1 dan TV3. Maka bayang-bayang dalam mata mereka, senyuman PM Najib bagai seorang perwira negara. Tersenyumlah pak cik di kerusi rehat, sambil minum kopi.

Tapi .... pelajar cerdik pandai, SPM lebih 10A, nun di London, New York, Melbourne yang menjadi ... ha ..ha.. ahli "Kelab UMNO", walau canggih mana pun aliran maklumat sahih di dalam internet, masih lagi terpukau bahawa biasiswa itu pemberian UMNO.

Nak muntah saya. Ini biasiswa adalah duit RAKYAT. Kalau kerajaan pimpinan UMNO itu bersih sekalipun, biasiswa itu "tatap" duit RAKYAT.

Kalau Najib kata, pelajar universiti jangan tumpu politik, apahal pulak kelab UMNO di luar negeri????? kan nama UMNO itu nama parti politik.

Rasa nak "lasyinggg!!" Najib ni.

Mr Bojangles 4 January 2013 at 09:47  

Kesian the two condemned policemen found guilty of killing Altantuya.

Calling for a fresh trial for them is to sign their death warrants. The Najib gang will make sure they are meet their Maker before the next sunrise over Mongolia as dead men can tell no tales.

Anonymous,  4 January 2013 at 09:57  

There is no political will to urgently stop or minimise rampant corruption destroying the country.

Anonymous,  4 January 2013 at 10:59  

Salam Dato,

Yang paling sedih, masih ada lagi ahli-ahli umno felda, ahli-ahli umno kampung, ahli-ahli umno bawahan masih nak mempertahankan pemimpin-pemimpin besar mereka yang perasuah, pelanun, dan perombak.

Mereka masih merelakan duit mereka poket mereka sendiri di rompak secara halus oelh pembesar-pembesar yang mereka sayangi.

Yang paling sedih ahli-ahli umno bawahan ini bukan nya di alangan rang senang pun. Ada yang tak ada kerja pun, ada yang masih hidup dengan titik peluh isteri yang bekerja dan ada yang merempat anak nak sekolah pun bermasalah. TAPI penyokong umno totok..

Mohd Zuki

shah rosli 4 January 2013 at 11:54  

Salam Sak, melayu bahlol jer yg tak nampak segala kemukahan yg dilakukan oleh ameno laknatullah....parti sial nie yg menyebabkan melayu merempat dan miskin di tanah air sendiri....babi punyer ameno....habis hang belasah duit negara...sial mcm2 jenayah rasuah habg buat sehingga negara berhutang rm500 billion.....hang ada lest than 3 mths to go....hang semua sial2 ameno akan mati mcm gadafi dilorong2 tikus....mcm mubarak diusung dgn katil ku ulu dan kehilir....ben ali lari dan mati di negara orn.....asad syria on the way to die just matter of time....aku yakin madir kutty akan mampos di lorong2 biawak...kutty laknatullah nie bapa segala kejahatan dan menghancurkan negara

Anonymous,  4 January 2013 at 13:22  

Orang yang dikatakan mempunyai US44billion, semakin hari semaking tertekan, pasal GE13 semakin hampir

I pikir, tiap malam nak tidur pun tidak sedap hati, tekanan darah pun meningkat.

Tiap hari bimbang, apa akan terjadi kepada dia, bila Annuar dan PR naik jadi kerajaan...

Apa terjadi kepada harta bendanya yang begitu banyak ..

Hari hari laung, negara akan bankrupt bila PR and Annuar jadi kerajaan. Tak habis habis memutarbelit cerita macam orang tak siuman...

Padahal, senator, menteri sendiri yang mencuri sini sana, langsung tak ada komen. Padahal, semua ahli kerajaannya adalah pencuri utama..

Hai, orang tua kaya yang tak siuman itu, apa guna ada US44 billion yang tak habis habis untuk beberapa generasi, bukan boleh bawa ke pergi bersama bila turun kebawah nanti...

Bukankah duit tu duit haram...
baik pulang kepada rakyat tuk bina sekolah, hospital dan jalan

Adakah dia akan ikut haluan Marcos, Gadafi, Mubarak nanti...

loveMyKris,  4 January 2013 at 14:55  

Dato, taiping-banting is rm33 million per kilometer..not rm33 billion. Heheh.

monsterball 4 January 2013 at 15:18  

4 tahun...tiap2 hari kita tungu2 sampai lagi 95 hari....buang UMNO anak2 pencuri...bohong besar..jadi Opposision.
55 tahun..chukop la.
Kasi Anwar satu chance...MOST LOGICAL;!!

Anonymous,  4 January 2013 at 15:47  

Dato Sak,
Dr. M kata bahaya kalau pilih Anwar Ibrahim jadi PM. Bahaya pada siapa?. Bahaya pada Dr. M dan orang UMNO.....kenapa takut sangat?. Kita tahu jawapan nya.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP