Copyright Notice

All rights reserved. No part of this publication may be reproduced, distributed, or transmitted in any form or by any means, including photocopying, recording, or other electronic or mechanical methods, without the prior written permission of the author, except in the case of brief quotations embodied in critical reviews and certain other non-commercial uses permitted by copyright law. For permission requests, write to the author, at the address below.

Sakmongkol ak 47

ariff.sabri@gmail.com

Friday, 22 May 2015

Units adalah matawang terbaru dan video Muhyidin Yassin.



Matawang yang terbaru dalam dunia dijumpai di Malaysia. ia dinamakan units. Satu syarikat Malaysia yang tersohor, yang dikenali sebagai 1MDB telah membawa balik 2.318 billion units dan menyimpan nya disebuah bank Singapura bernama BSI.
Syarikat Malaysia ini telah menggunakan units untuk bayar hutang dan menggunakan nya sebagai sekuriti meminjam RM3.6billion dari consortium bank yang diketuai oleh Deutsche Bank Singapura.
Dari 2.318billion units ini, 1.215billion units telah digunakan untuk membayar faedah pinjaman dan juga membayar satu pihak yang dihutangi oleh 1MDB. Nama pihak itu ialah Aabar.
Baki nya, sebanyak 1.103billion units masih ada dalam bank BSI. Menurut Husni Hanazliah, kerajaan akan cuba membawa pulang 1.103 billion units ini dengan kadar segara.
Apa yang hendak dibawa balik?
Soalan saya ialah Dato Husni Hanazliah ini tidur atau minum air ketum? saya tidak faham satu perkara.
Macam mana mahu bawa balik sesuatu yang kita tidak hak milik keatas nya? Bukankah 1.103 billion units ini telah digunakan sebagai sekuriti untuk pinjaman sebanyak RM3.6 billion dari Deutsche Bank? Tentulah deutsche bank ada lien keatas 1.103billion units ini bukan?
Mengikut Husni 2.318billion units ini bernilai USD2.318 billion juga kerana ia disokong nilai nya oleh beberapa dana daulah atau sovereign funds. Ini satu matawang baru mungkin digunakan oleh  organisasi penyamun sedunia.
Isiu apa benda yang sebetulnya disimpan dalam akaun BSI Singapura menjadi lebih mengelirukan hari demi hari. Orang putih kata it’s getting more bizarre by the day. Seperti yang dikata dalam Alice in Wonderland- it’s getting curiouser and curiouser ….
Kali ini, Husni Hanazliah menyebabkan kita tambah keliru dan pusing kepala. Memang kerja pemimpin kerajaan memutar belit kah? Tolong beritahu rakyat Malaysia supaya kita semua jangan keliru- apa benda nya units itu. Tolonglah beritahu.
Bila di tanya pemberita apa units itu dia jawab units, just units. “They are units, backed by sovereign wealth funds. Benda apa pulak ni? Can’t the government be upfront and direct?
But I don’t know what are units. Please explain. Juga sila beritau- sovereign wealth funds mana pulak?  Adakah Husni mahu gali lubang lain pulak dan menyebabkan banyak persoalan lagi.
Husni Hanazliah kata Putrajaya salah tafsir units yang di-redeem atau ditebus oleh 1MDB dari Cayman Islands. Siapa salah tafsir?
Adakah maksud Husni - pegawai di kementerian kewangan tidak tahu membezakan antara wang tunai dengan benda yang disebut sebagai units. Malu nya pegawai di kementerian.dari KSP, TKSP, dan pegawai2 lain.
Rupa2 nya bukan wang tunai. Tapi units. Saya sendiri pun tak faham apa dia units. Dan Husni tidak menerangkan apa dianya units itu. Kalau kita belajar ekonomi dan saya diberitahu Husni pun belajar ekonomi- unit of account itu ialah duit.
Jadi apa dia units yang disebut Husni? Kertas siberhutang? sijil saham?, bon perbendaharaan? Token?  Inikah yang dibayar oleh yang berhutang kepada 1MDB?  Some form of debt papers denominated in US currency?
Membuat orang bertanya- mengapalah pandir sangat 1MDB menerima bayaran selain dari wang tunai? Bukankah PM Najib selalu kata cash is king? Apa jenis pengurusan dan lembaga pengarah yang menerima bayaran orang yang berhutang pada mereka dalam bentuk units dan bukan tunai?
Cerdik atau tidak? Sedangkan bukan main lagi cakap besar nya pengurusan 1MDB kata pengurusan mereka terdiri dari individu yang cerdik pandai. Dan lembaga pengarah 1MDB- bukan kah mereka pandai2 belaka?
Kenapa syarikat 1MDB menerima bayaran hutang mereka dalam bentuk units yang bukan tunai?
Siapa pula yang mengelirukan Putrajaya?
Jadi yang mengelirukan Putrajaya ialah pengurusan dan lembaga pengarah yang tidak menerangkan kepada Putrajaya, terutama kepada pegawai di Perbendaharaan- benda yang di tebus dan dibawa pulang ke Singapura itu bukan wang  tunai USD. They are units, just units.
Dan bayaran dari tranche pertama yang digunakan oleh 1MDB untuk membayar Aabar dan faedah pinjaman – adakah juga dalam bentuk units? Saya harap Husni Hanazlah boleh menerangkan kepada semua.
Jika tidak, mana boleh tranche pertama dalam bentuk wang tunai USD tapi tranche kedua dalam bentuk units? Apa kena dengan kepala 1MDB?
PAC patut menyiasat apakah benda yang dimanakan ‘units’ oleh Husni Hanazliah yang digunakan untuk bayar faedah hutang dan membayar Aabar. Panggil Aabar dan pemberi hutang yang menerima bayaran dalam bentuk units keatas faedah pinjaman yang mereka berikan 1MDB.
Ini mesti kes pertama dalam dunia, peminjam menerima bayaran dalam bentuk units- apa lah agak nya yang disandarkan kepada USD. Mungkin units ini ukiran binatang yang diperbuat dari jade yang setiap satu dinilaikan dalam USD.
Tranche kedua, sebanyak US1.03billion, juga dalam bentuk units disimpan dalam BSI Singapore. Saya hanya tidak faham- jawapan yang diberi menyebut perihal dana atau funds. Bolehka dana atau funds itu ujud dalam bentuk selain dari wang tunai? Jika bukan dalam bentuk wang tunai, mengapa disebut dana dalam mata wang USA?
Jawapan dalam parlimen sahih menyebut matawang USA.
Kemudian, mustahil dana ini dalam bentuk selain dari wang tunai USD kerana  jawapan yang diberi menyebut memudahkan pengeluaran wang- bukan pengeluaran units.
Kalau bukan hard cash, mengapa pula Bank Negara mahu mengawal pemindahan units yang bukan hard cash?
Bank Negara mustahil mengawasi pemindahan dan pengeluaran units dari bank. Ianya suatu yang baru kepada mereka. Yang mereka jaga ialah pemindahan dan pengeluaran wang tunai. Bahkan mereka peduli apa jika yang dipindahkan itu shares certificates, batu karang, patung jade atau apa pun. Kalau bukan hard cash, mereka tidak mengenakan syarat pengeluaran setiap transaksi wang…melebihi RM50 juta.  Kalau yang disimpan itu units, maka tidak perlulah bank negara mengenakan apa2 syarat.
Jaganlah  Huni Hanazliah menambah lagi  penipuan dan pembohngan kepada rakyat.
Jka Putrajaya tidak dapat membezakan wang tunai dari units , bolehkah mereka ini memerintah negara?
Video Muhyidin Yassin.
Seperti ramai orang lain, saya juga tonton aksi Muhyidin dalam program latihan Biro Politik UMNO. Muhyidin ingat perkara 1MDB dan simpanan BSI ini perkara yang melucukan?
Perkara ini suatu yang serious yang disebabkan oleh kerajaan yang akan terkesan bukan sahaja kita tapi jenerasi yang akan datang.
Orang UMNO dalam program itu bertepuk pada ketika2 terplih dan mereka ketawa beramai ramai keatas ungkapan Muhyidin yang melucukan- dan ketawa diatas cubaan tunjuk smart dengan ejekan2 keatas diri sendiri.
Muhyidin berlagak macam budak2 yang suka kelahi dengan berkata buang lah! seolah olah nya dengan sacking them akan membuktikan kepada rakyat bahawa yang melakukan musiabh 1MDB ini hanya lembaga pengarah dan CEO. Sedangkan PM Najib membersihkan lembaga pengarah dan CEO. Membuang mereka tidak membersihkan lumpur yang terpalit ke atas seluruh cabinet.


27 comments:

Mr Bojangles 22 May 2015 at 08:23  

Can we pay the salaries and allowances of the 1MDB board and all the other thieves in government in units?

Labu8455 22 May 2015 at 08:57  

"Satu syarikat Malaysia yang tersohor, yang dikenali sebagai 1MDB telah membawa balik 2.318 billion units dan menyimpan nya disebuah bank Singapura bernama BSI" - Dato saya ni nak gelak pun ada nak nangis pun ada dan rasa hairan cam mana si "Kangkong" ni boleh terus tersenyum.

Anonymous,  22 May 2015 at 09:00  

Kalau ketuanya orang bodoh, yang pandai-pandai pun semua jadi bodoh sebab nak membetulkan ketua yang bodoh

Anonymous,  22 May 2015 at 09:40  

TPM did a pukul anak sindir menantu Tok

bruno 22 May 2015 at 11:18  

The way Muhyidin is playing the game,it seems that he is placing bets on two horses.He wants to please Mahathir and at the same time,wants to look good on Najib's side.Well,he cannot have all the cake to himself.Either he wants Najib's job,or shut the heck up.

All the ministers from Umno,Mca,Mic and the one seat Gerakan knows what is happening in 1MDB.All the ministers who say they have no idea of what is happening inside 1MDB are the kangaroos,bidding their time and waiting to jump ship.

Politicians know that there are no such thing as permanent friends or enemies in politics.This is what is happening now in Umno,MIC,PKR and PAS.Nothing much is happening in Gerakan,as it is considered deadwood even to it's members.DAP in some states,but is no big deal yet.

Let us all wait for what will materialize in the people's congress.Then we can all be busybodies and give our 2cts worth.

bruno 22 May 2015 at 11:43  

Zaid Ibrahim has been talking a lot lately.Maybe someone attending the people's congress should ask him to start putting his money where his mouth is.

That is to join the PR.Well,Zaid cannot go back to PKR as there is lots of bad blood between them.And he cannot join PAS,as it is a Malay base party championing Hudud.So his only choice is to join the multi racial DAP.

Anonymous,  22 May 2015 at 13:42  

Dato

The units he mentioned is actually invested in UFUN.

Anonymous,  22 May 2015 at 14:00  

Read in Malaysian insider there's a plan to rescue 1MDB from debt crisis with bailout and sweeping energy-sector reforms -

This must stop and be stopped at all costs. The rakyat cannot afford to allow ourselves to be robbed again and again, and now with both eyes opened, we have seen how lies upon lies are thrust upon us by 1MDB, the entire board of 1MDB and its Advisor.

We are telling the robbers, you have already taken our money, you are now welcome to go on and take everything else including our hard earned savings in EPF, KWAP, Tabung Haji and our savings boxes.

If anyone in the Cabinet including Muhydeen agrees and accepts this proposal, they will be totally wiped out at the ballot boxes.

See more at: http://www.themalaysianinsider.com/malaysia/article/plan-to-rescue-1mdb-from-debt-crisis-with-bailout-and-sweeping-energy-secto#sthash.Zyg2SHtA.dpuf

Anonymous,  22 May 2015 at 14:03  

UNITS now kept in BSI Singapore? Useless Husni, he cannot even answer a simple question, what are the units. Just units!
He has reached the heights of imbecility, he no longer has any credibility left, better he shuts his mouth.

Anonymous,  22 May 2015 at 16:20  

Dear Datuk Sak...ingatkan unit tu pebendenya...

rupanya selama ni najib x tahu yg unit tu dlm kg...g...m...cm....duit pun boleh main dlm unit unit....apalah nak jadi kjaan msia BN ni....buat malu bangsa je....org singapore la ni tepuk tepuk tgn tengok kita...myanmar lagilah..sikit pun x gerun dgn msia...turki juga yg hantar kapal selamatkan rohingya....apa ni kjaan msia weiiii...lu hilang 1 undi lg dr aku wahai BN....NAJIBUL...

Anonymous,  22 May 2015 at 16:21  

Units = World War Two era Japanese
banana money ??


Phua Kai Lit

Anonymous,  22 May 2015 at 18:18  

Dato,

The 1.103 billion units are in bits coins. Or maybe the 1.103 billion is in electricity consumption units since 1MDB owns obsolete power plants.

Firestone 23 May 2015 at 02:40  

Cempedak di lading bapak saya dah bersedia Dato. Harga nya 37 unit sekilo - kalau mahu pesan, email saya. Boleh saya hantar atau duduk di Lembah Kelang....

Anonymous,  23 May 2015 at 04:36  

Yg mana satukah betul apa disebutkan oleh Husni itu:

1. Unit
2. You Need
3. You Neat
4. Unique
5. You Nick

Owh... Poneng kopalo den, cakap bobolit-bolit dah tontu bohong tu.

Anonymous,  23 May 2015 at 07:45  

Unit itu bermaksud unit penyelamat 1mdb untuk membayar hutang.unit penyelamat ini mungkin terdiri dari kalangan orang berkuasa yang meluluskan dana dan punyai kuasa untuk mengarahkan mana2 syarikat kroni atau syarikat rakyat untuk beli untuk bayar hutang.

Anonymous,  23 May 2015 at 12:24  

In Zimbabwe the US dollar is defecto currency. But they have one problem. They do not have sufficient coins to give small change. Problem solved. Small items such as ball pen, cigarettes, eraser, shoe lace etc have been given a coin value. What an innovative way to solve your currency problems.
After all the Unit Trust was allowed to take your RM1,000.00 investment take away 6% for administrative fees and then give you 1,000 units in exchange. Hello do not be alarmed.

zaljiah abu chik 24 May 2015 at 09:32  

You knit/ you nit(wit)/you nit( telur kutu)

Anonymous,  24 May 2015 at 15:11  

In the first place, MPs should never allow the Deputy Finance Minister to escape when he use the word "units". Grill him until he surrender.

Anonymous,  25 May 2015 at 15:07  

And figuratively speaking RM1Billion can create 1000 millionaires herein Malaysia instead the sum dah pun lesap entah ke mana??

Anonymous,  25 May 2015 at 16:38  

Sharing the news:

Read in Malaysiakini:
Prime Minister Najib Abdul Razak's contradictory reply on
1 Malaysia Development Berhad's (1MDB) savings in a Singapore bank may expose him to contempt proceedings in Parliament, said veteran lawmaker Tengku Razaleigh Hamzah.

Then in Malaysian Insider:
Prime Minister Datuk Seri Najib Razak must heed his deputy’s call for 1Malaysia Development Berhad’s (1MDB) board to be sacked, otherwise it would be embarrassing for the entire government, veteran Umno leader Tan Sri Tengku Razaleigh Hamzah said today.

The entire Cabinet should be held responsible for the problems facing 1Malaysia Development Berhad (1MDB), Umno veteran Tengku Razaleigh Hamzah said today, adding that the onus was not on the prime minister alone. Tengku Razaleigh, popularly known as Ku Li, said that if the Cabinet members were not aware of 1MDB’s issues, they should investigate it rather than point fingers at others. “Everybody there (in the Cabinet) must be responsible collectively for the problem. You cannot say this is your problem, not my problem,” the former finance minister told reporters when met in the Parliament lobby.
“So long as you’re a member of the Cabinet, whether you know or don’t know what goes on in the government, you are equally responsible.” -

See more at: http://www.themalaysianinsider.com/malaysia/article/entire-cabinet-responsible-for-1mdb-says-ku-li

- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/malaysia/article/najib-must-heed-muhyiddins-call-to-sack-1mdb-board-says-ku-li

Anonymous,  26 May 2015 at 08:32  

PM has been allegedly "caught" lying and getting away with it for far too long. In this 1MDB case, Mahathir is right that this is a criminal offence as the lie was with the intention of hiding key information and it was only corrected after the lie was caught and not before.

Arul Kanda, the new CEO, is equally liable as he clearly stated that the 1MDB funds had been repatriated to BSI Singapore and that he had seen the bank statements.

Tengku Razaleigh is right to say the PM can be subject to contempt proceedings in Parliament.
Also that the entire 1MDB board and Cabinet should be held responsible for the nation's loss. For far too long Cabinet has been supporting, some blindly, some with blinkers, some with foreknowledge, and they can be prosecuted because they thought they could get away from their actions.

Anonymous,  26 May 2015 at 09:37  

Nampak gaya kurikulum di sekolah (rendah dan menengah) dan malahan di Universiti terutama mata pelajaran matematik dan ekonomi kena rombak sedikit.

Ini berikutan istilah unit terbaru yang digunakan.

Kesian cikgu-cikgu dan pensyarah/akademik nak kena buat penyelarasan baru lanjutan istilah terbaru ini - unit.

Atau mungkin ada ahli akademik : matematik atau ekonomi boleh terangkan tentang 'unit' ini. Mungkin ianya wujud cuma jarang digunakan/tidak popular menyebabkan tidak di ketahui oleh ramai orang.

Ilmu baru yang diterima. Betulah seperti istilah yang digunakan : Pembelajaran sepanjang hayat.

flyer168 26 May 2015 at 10:02  

"Units adalah matawang terbaru dan video Muhyidin Yassin."

Dato',

These must be the Phase 2 of Bolehland's 1MDB Kleptocratic toxic financial WMD "Unit Chips" (Weapons of Mass Destruction for the nation...!!!) ala "1MDB Toilet Paper Money"...!

Anonymous,  27 May 2015 at 00:33  

Worse and worse for Najib.
It's been confirmed by the man himself CEO Arul that PM has to sign off on any deals by 1MDB. No need to look any further, the buck stops at PM. Arul is making sure the rakyat knows exactly what's happening inside 1MDB.

The requirement to obtain the prime minister’s written approval for any financial deals undertaken by 1 Malaysia Development Bhd (1MDB) was never hidden from public knowledge, the troubled fund’s chief executive said today. Clause 75 of the agreement states that the management of the company and the determination of overall investment policies or decisions lies with the board of directors. - See more at: http://www.themalaymailonline.com/malaysia/article/need-for-pms-approval-on-1mdb-deals-a-known-fact-ceo-says#sthash.nqNvIpo8.dpuf

flyer168 27 May 2015 at 03:50  

"Units adalah matawang terbaru dan video Muhyidin Yassin."

Dato'

Also to share this...

Finance Ministry Told To Accept Salary In Units...

“KUALA LUMPUR: This afternoon, Second Finance Minister Datuk Seri Ahmad Husni Mohamad Hanadzlah, Ministry officials, and the 1MDB board were told by the people to accept their remuneration in the same units 1MDB repatriated from the Caymans.

“Units are as good as cash,” said an expert, “if it’s OK for 1MDB to bring them back from the Caymans, then surely these Finance Ministry Officials know what they can do with their units!

Units are so similar to cash, the 1MDB board and Finance Ministry won’t notice the difference!”

A Finance Ministry spokesman requested details of the new salary units and asked if the units were backed by anything like a sovereign wealth fund or government guarantee.

“Your salary will be units OK? Just fcuking units.

Please don’t ask any questions, this is all you need to know!”

http://fakemalaysianews.com/2015/05/21/finance-ministry-told-to-accept-salary-in-just-units/#sthash.EBfIcJdu.dpuf

"Fake Malaysia News (FMN) are satirical news stories that may rhyme a little with current events, or maybe FMN is a website broadcast from a parallel universe of some kind. We haven’t really decided.

The main thing to remember is not to take FMN seriously. Fake Malaysia News might fool some readers momentarily, but what we’re really trying to do is be as funny as the satirical news sites we read from America and the UK.

Why bother reading fake news anyway?

Are you aware that studies show 97% of people who read satirical fake news are better informed, open-minded and have great sex lives?

We didn’t know it either until we made that up a few seconds ago. It just demonstrates the benefits of reading Fake Malaysia News.

http://fakemalaysianews.com/faq/#sthash.iZHQ4CgY

Cheers.

Firestone,  28 May 2015 at 14:48  


For some people, it has started waaayyyyyyy back....

http://www.asiasentinel.com/politics/graft-in-malaysias-defense-ministry/

Anonymous,  3 June 2015 at 20:11  

Dato, pls read Malaysia Insider, Arul Kanda listed how the RM42 billion were "invested".
Probably yesterday's evening with the ministers was to run these figures with them to see if they were "believable" before passing to the public consumption.
Big question is, he was reported to have said "information that is fully disclosed in 1MDB's audited and publicly available accounts from March 31, 2010, to March 31, 2014" then why were the entire 1MDB board and Advisor unable to explain earlier.
Didn't the Advisor recently said the missing RM27 billion was in the properties in Bandar Malaysia and TRX?
So another make believe story now for little children?

It makes no sense if these figures are in the accounts as Arool claims, , why and what were the 1GDB and advisor hiding?

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP