Copyright Notice

All rights reserved. No part of this publication may be reproduced, distributed, or transmitted in any form or by any means, including photocopying, recording, or other electronic or mechanical methods, without the prior written permission of the author, except in the case of brief quotations embodied in critical reviews and certain other non-commercial uses permitted by copyright law. For permission requests, write to the author, at the address below.

Sakmongkol ak 47

ariff.sabri@gmail.com

Sunday, 1 December 2013

Orang Melayu dan DAP



Kita orang Melayu jangan dibodohkan oleh UMNO. Takkanlah kita nak tuntut DAP berjuang untuk orang Melayu. DAP nak berjuang untuk orang Cina sahajapun sukar hari ini. Kenapa UMNO hendak bising sedangkan mereka sendiri bercakap siang malam 24 jam mengenai perjuangan bangsa Melayu sendiri? Jika kita orang Melayu berbuat demikian, mengapa kita hendak bising jika bangsa lain melakukan demikian juga. Kalau kita jawab sebab kita ada kedudukan istimewa dan sebagainya, itu bukan alasan untuk menyekat orang lain melakukan nya untuk bangsa mereka.
kita tidak boleh menyekat DAP atau mana2 parti politik Cina bercakap mengenai kepentingan mereka. MCA pun parti Cina dan tidak pernah berhenti bercakap mengenai kepentingan Cina. Ada kita tengok Melayu atau India dalam MCA? Tidak ada tapi kita tak pernah dengar UMNO kata MCA cauvinis cina sedangkan kita tahu MCA lagi halus mainan nya memunahkan Melayu. Kalau saya orang Melayu, saya lebih senang berdepan dengan lawan yang terang2 becakap mengenai agenda mereka dari mereka yang lihai dan diam2. 
Jadi jangan kita expect bukan2 dari DAP. Sebagai sebuah parti yang mendapat sokongan majority nya dari bangsa Cina, tidak bercakap mengenai perkara2 yang mengaitkan kaum Cina merupakan political suicide. Bolehkah kita menyekat UMNO dari tidak bercakap mengenai kepentingan Melayu?
Saya sudah bercakap mengenai perkara ini. Untuk memisahkan diri kita dari ke’bangsaan’nya kita adalah suatu yang mustahil. Tapi mengekalkan kebangsaannya kita satu hal, bersikap dan bertindak rasis satu hal yang lain. Kita semua setia kepada kebangsaan nya kita, tapi sikap rasis mengandungi niat jahat dan kebencian yang tidak rasional. Niat jahat dan kebencian yang datang dari semata mata hanya kita berbeza.
DAP tahu ia kena evolve dan adapt. Species yang tidak evolve dan adapt akan ditelan zaman. Sebab reality nya ialah majority penduduk negara ini ialah Melayu. Mana2 parti pun mesti memfaktorkan reality ini dalam politik mereka. Dan oleh kerana DAP tidak mahu diidentifikasi sebagai parti satu kaum sahaja dan tidak mahu menjadi hanya pembangkang sampai akhir zaman, DAP mesti evolve. Dan evolution nya melibatkan memfaktorkan kepentingan Melayu. Tapi pemfaktoran ini tidak mengambil bentuk seperti yang dilakukan oleh UMNO. The UMNO way bukan lah satu satu nya cara menyelesaikan masaalah Melayu. Orang Melayu sendiri pun tidak yakin UMNO terdaya menyelesaikan masaalah bangsa Melayu. Kalau orang Melayu tidak percaya pada UMNO- adakah mereka kurang Melayu?

DAP sentiasa dituduh sebagai parti cauvinis cina, anti Melayu dan anti Islam. Mengenai mempunyai ketrampilan cina, kita tidak dapat nafikan sebab majority pemimpin dan ahli nya adalah bangsa cina. Amat bodohlah orang Melayu terutama UMNO mengharapkan parti DAP memperjuangkan kepentingan orang Melayu.Bahkan janggal jika DAP pula yang kehadapan memperjuangkan kepentingan Melayu. 
Dimasa hadapan orang tidak berjuang lagi mengikut kaum- hanya ada 2 jenis kaum, kaum penindas dan kaum yang ditindas. Hari ini UMNO yang menindas bangsa sendiri maka ia akan ditentang. Bukan sahaja orang Cina yang menentang, orang Melayu pun akan tentang. Suatu golongan Melayu menentang suatu golongan penindas Melayu bukanlah sesuatu yang janggal dalam sejarah orang Melayu.
Bagaimana DAP evolve? Ia melakukan demikian dengan melihat massalah bukan dari sudut pertembungan kaum. UMNO tidak mahu evolve- ia terus melihat sesuatu masaalah dari sudut pertembungan kaum. Sebab itu UMNO terus menyebut sesuatu masaalah sebagai pertembungan antara Melayu dengan bukan Melayu- Melayu dengan Cina terutamanya.
Disini letakya mengapa orang Melayu tidak perlu takut kepada DAP. Malah politik DAP lebih pratikal untuk orang Melayu dan boleh membebaskan mereka dari terperangkap dengan cara penyelesaian UMNO. Cara penyelesaian UMNO akan membawa perpecahan bangsa Malaysia.
Apa yang DAP lakukan ialah berjuang untuk semua orang yang terniaya dan disusahkan. Jika majority orang yang terniaya dan susah ialah Melayu, maka kepentingan orang susah yang kebetulan nya orang Melayu akan diperjuangkan. Masalah dihadapi oleh bangsa Malaysia dan dalam bangsa Maalysia itu, yang teramai susah dan terpinggir ialah kaum Bumiputera.
Selebih dari itu, saya rasa adalah tidak munasabah mendesak DAP mendahului orang lain berjuang untuk kepentingan orang Melayu. Melayu yang ada dalam DAP lah yang mesti berbuat demikian. Saya ahli parlimen Melayu dalam DAP tidak pernah disekat untuk bercakap mengenai kepentingan Melayu- malah saya expect boleh berbuat demikian. Hujjah saya ialah jika rakan2 DAP saya lain bebas bercakap mengenai kepentingan Cina dan India, saya expect to be given the same space. Tapi kita tidak melihat nya dari aspek pertalian sesuatu masaalah tersebut dengan kaum- kita melihat nya dari sudut nature masaalah tersebut.
Ambil contoh menyelesaikan ketidak adilan ekonomi. UMNO akan melihat nya dari sudut angkara yang diperlakukan oleh bangsa lain kepada bangsa Melayu. DAP akan melihat nya sebagai angkara agenda ekonomi yang dirancang oleh 20% teratas( semua bangsa) keatas 40% terbawah( semua bangsa). Nature problem nya ialah peraturan ekonomi yang mengukuhkan penindasan 20% tertas keatas 40% terbawah.
DAP tidak percaya penyelesaian cara UMNO dapat meleraikan masaalah orang Melayu. Kita mesti jelas mengenai ini- tidak bersetuju dengan cara solution UMNO tidak bererti kita anti Melayu. Kita tidak yakin dan bersetuju dengan cara UMNO sahaja. Sebagai contoh solution to the Malay economic problem UMNO style yang kita sebut diatas.
Kita orang Melayu mesti berani melihat sesuatu masaalah bukan dari sudut perkauman. Orang Melayu tidak ada asas untuk takut kepada politik DAP.

23 comments:

Anonymous,  1 December 2013 at 05:09  

Azmin is a provocateur in Pakatan. An UMNO Baru trojan horse ? He forgets his spouse has libialities from the early days. Not a material as MB LAH ! Materials of Najib & Rosmah ada LAH !!! What did he do and not do in the past in East Malaysia which led to their rejection of PK ? The contender must be blasted out from Pakatan then the contentions will stop for the sake of Pakatan for the Rakyat. MB Khalid dah cukup competent untuk kepentingan Selangor tapi semuanya tak kena dengan overambitious Azmin yang berhati busuk!!! Kalau bukan kerana DAP yang telah bertungkus-lumus untuk berkhidmat pada rakyat miskin sekian lama lalu memperolehi pertambahan kemenangan kerusi entahlah apa dah terjadi. PAKATAN must flush out the element of mad cow disease infiltrated by UMNO Baru.

Anonymous,  1 December 2013 at 06:52  

Ya laa, YB..........

nick 1 December 2013 at 07:11  

The most pressing problem the Malays have is not with DAP or Chinese or Indians or even other races but with the political party that they rely on to champion and fight for their rights. And right now that ruling political party is the actual enemy of the Malays. How else can we describe UMNO relationship with the Malay people when their 50 years rule did not elevate the fate of the Malays, while leaders and select members of UMNO suddenly and without much effort became super rich! The Malays are actually rivals to UMNO in competition for the wealth of this nation and with UMNO at the helm, The Malays will always lose out.

At this juncture it's right for the Malays to be skeptical of anyone shouting about championing the fate of the Malays especially if that person happens to be from UMNO and with dubious Malay ancestry. TDM popularized the slogan of "ketuanan Melayu" but during his 22 years premiership, He and his cronies are rich beyond his own imagination while the Malays are still living in destitution, whose sole purpose of life is none other than finding enough income to cover their daily cost and not much else. Which is basically how UMNO wants all the Malays to exist, always begging for scrap from UMNO and no time to think about other things like justice, equality, religion and of course self reliance and independence (from UMNO).

UMNO knows that when the Malays sees them for what they really are (the enemy) then their time to rob and plunder will be at an end. So to ensure this never happen, UMNO (TDM actually) created a bogeyman for the Malays to always fear but never really encounter which is the "pendatang" who came to rob the Malays of their lands, homes, wives, daughters, religion and freedom.

And for decades the Malays were fearful of the "pendatang" unaware that the so called pendatang were actually Malaysian who have been residing here in Malaysia for decades while in actual fact, most of UMNO leaders were the real pendatang whose grandparent only quite recently migrated to Malaysia from java, Sumatra, Sulawesi or Kerala or wherever!

What irony! Those who are labeling others as pendatang are actually "outsider" trying to hide their recent existence and their thieving nature. Going by what UMNO and it's bunch of "pendatang" (I do mean you, Zahid!) leaders are doing, the enemy of the Malays are the crooks who are Malays themselves or in zahid's case a pseudo Malay or 3/4 Malay or a chameleon Malay just like TDM.

It is time that the Malays sees the real face of UMNO and its leaders (and members). They are the true enemy of Malays and especially not savior or champion. Hero or champions sacrifices themselves for the people but UMNO leaders shows no sign that they have sacrificing a singlr sen or sweat or anything for the people. A life of luxury and wealth doesn't come from a life of sacrifice and devotion to duty and honor. Their wealth, corruption and arrogance confirms their true nature which is the enemy of what is just and honorable. UMNO is the enemy and above all a clear and present danger to the Malays and this country. Period!

Nick.



Anonymous,  1 December 2013 at 07:27  

Saya sebagai seorang rakyat biasa berpendapat negara kita sangat jauh ketinggalan dalam 4 peringkat ketamadunan manusia.


1. Peringkat pertama iaitu peringkat bangsa dimana suatu bangsa hidup berpuak-puak
mengikut bangsanya dan tidak mampu bertolenransi apatahlagi menjalin kerjasama dengan bangsa lain.Kewujudan bangsa lain adalah suatu yang sangat asing kepada amalan berpuak-puak ini.


2. Peringkat kedua iaitu peringkat agama dimana perbezaan bangsa tidak akan menjadi penghalang kepada mana-mana bangsa yang berbeza bangsanya kerana telah disatukan oleh agama.Agama dan tidak kira apa agama pun seharusnya akan martabatkan mana-mana bangsa menjadi manusia yang bertamadun.


3. Peringkat ketiga iaitu peringkat ideologi, dimana kepebagaian bangsa yang telah disatukan agama, dan akan berjuang dalam satu ideologi yang sama.Pembentukan sebuah negara, amalan demokrasi ini adalah ideologi penyatuan sebenar kita, sama-sama bernaung dan berjuang untuk kebaikan bersama dibawah satu payung penyatuan.


4. Peringkat keempat iaitu peringkat globalisasi, peringkat dimana dunia manusia tanpa sempadan.Pada peringkat ini segala perkembangan semasa dapat diketahui dan dikongsi bersama.Kecanggihan dan kemajuan dunia moden dapat kita kecapai walaupun kita sendiri sebenarnya bukannya pelopor kepada pengembangan teknologi.


Sama-sama kita renungkan dimana kedudukan kita kita dibawah kepimpinan umno bn ini.

Anonymous,  1 December 2013 at 08:49  

Kaum Melayu mesti beramai-ramai menjadi ahli DAP.

Ini akan meluaskan fikiran dan pandangan DAP.


Phua Kai Lit

K S Goh,  1 December 2013 at 08:56  

You are a brilliant brilliant writer, you can get your points across very clearly and are very articulate. I have enjoyed your pieces whether in Malay or English, although my BM is not that good being at 59 years old I am from the English medium school. DAP by getting you as a member, they have shown that they are able to attract talent no matter from what race.

Keep on writing, I am happy you are now an MP and can have a more authoritative voice in Parliament and out.

Anonymous,  1 December 2013 at 10:09  


The way the country is governed in the last 3 decades, the Malays have lost their credibility, pride and respect as leaders.

How could the country have PM, Ministers and politicians constantly playing with narrow and divisive politics of race and religions to stay in power at all cost and not thinking of the enormous permanent damage it will cause?


Anonymous,  1 December 2013 at 10:18  

Dato, My apologies for using this space to vent my thoughts on a matter far different from the subject of your articulation.
I am concerned at at the way Anwar and Azmin having been gunning for MB Khalid. The latest being the salary hike.
As a Selangorian I fully support the initiative taken by TSKI. I think it is bold and a very positive step towards the development of Selangor and we must congratulate TSKI on it. He dares to venture into an area no one had balls for.
More than 10 years ago, Khir Toyo, the then MB declared, whether correctly or not, Selangor as a developed state. Yet the representatives had been paid peanuts despite the demand on their lives to be on service 24 hours a day by those who had and hadn't voted them in. If a civil servant had been performing such tasks, they would have accumulated hefty sums in form of overtime. The income of state representatives was in way in keeping with the demand of their duties or that of a developed state. Even now, despite the controversies, I am of the opinion, that the quantum approved do not meet the criteria nor does it reflect that we are heading towards a high income society.
By his actions TSKI has also taken on an added task of ensuring that his EXCO and the backbenchers live up to his expectations and stay away from palm greasers. Having seen how the earlier and the MPs and ministers at the national level living it up, building palaces and being driven in super cars, does not in any way that they clean despite the smaller quantum that they take home.
Corruption has been a bane and TSKIs first step to stop this is being met with uncalled for criticism.
What is your take on this Dato'?

Anonymous,  1 December 2013 at 14:35  

Dato,
I work in the frontline of the medical profession. Day in and out, I slog my butt out to ensure that patients of whatever race or socio-economic level got the best treatment and do not die because of careless mistakes or insufficient knowledge. After work, I surf the internet and refer to reference books incessantly to ensure that I am up-to-date in the latest innovations of acute medical care.
A death, no matter whom under my watch even though largely unsalvageable cut like a knife into my heart. My principle in life is to treat all to the best of my ability regardless of race, age, gender, religious beliefs and income level. All mankind are brothers and sisters.
Sadly, when I turn over the pages of the print media or some alternative online electronic media, I saw political leaders deliberately sowing seeds of fanaticism, hatred and pitting one race against another in the name of racial and religious supremacy, I can only sigh in disbelief and muted anger.
Imagine, the same medias and top government leaders also have a choice to channel their energy positively and productively to promote universal good values like tolerance, mutual respect, diligence, caring, honesty and kindheartedness; Malaysia and the rest of the world would be progressive nations with a heart whereby the weakest of us are taken care of regardless of ethnic backgrounds or belief systems.
By resorting to hypocritical doubletalks, spinning of lies cum promotion of inter-racial/inter-religious animosities, I cannot understand their purpose in lives. Is it that if they are racial riots, civil wars, blood flows and untold sufferings unleash will this so-called leaders derive maximal satisfaction? Is this not akin to letting Satan rides roughshod over us?
Sometimes, reading postings by YB Dato Sak and Puan Mariam Mokhtar still give me hopes that all are not beyond repair out there.

Anonymous,  1 December 2013 at 17:43  

After 40 years of preferential treatment, still the bulk of the poorest are Malays. And the bulk of those who refuse to declare their assets are also Malays. Put 2+2 together.

sakmongkol AK47 1 December 2013 at 18:46  

doc 14:35

i salute you doc. God Bless you.

bruno 1 December 2013 at 22:18  

Dato,the recent setback in GE13th was a big dissapointment to the supporters of the PR.It was not even a close fight,like a small loss of 5-10 seats.

When Azmin first screwed up in Sabah with the backing of his master,it was already time for both of them to go.Then they came back and started parroting in the peninsular and their actions are like they never have any good intentions of wanting to do with winning GE13th.

And a few months before the GE,Azmin was going after Khalid's butt like a horny dog.And after the GE he was saying that Khalid is no MB material.Now he is again back to his antics.What is so special about this pair of master and protege thing that the PKR and PR cannot live without.I guessed,it is about the xxx sex fantasies that the Umno/BN can throw at them that they are going to miss.Or else why bothered with this pair in the PKR.It is time for the PKR and PR to say good riddance to bad garbage to this pair.

Anonymous,  1 December 2013 at 22:29  

YB. Dato' Ariff,

Dari satu segi saya tidak pertikaikan pandangan Dato' tersebut. Ada juga kebenaran nya. Tapi dari sudut lain, boleh di pertikaikan.

UMNO, MCA dan MIC memang parti berasaskan perkauman. Maka sudah semestinya mereka berjuang untuk bangsa atau kaum mereka dalam konteks Barisan Nasional. Tapi bagi DAP atau Gerakan atau PAS tidak patut berjuang mengikut bangsa mengikut majoriti pemimpin dan ahli parti kerana dasar kepartian nya berasaskan berbilang kaum. Lantas perjuangan nya adalah untuk Bangsa Malaysia atau pelbagai kaum.

DAP sewajib nya tidak mencermin perjuangan untuk satu kaum sahaja, iaitu kaum Cina. Kalau ini di lakukan kan maka DAP sudah lari dari perjuangan nya, iaitu untuk semua kaum. Justeru itu barisan kepimpinan nya mesti di wakili oleh semua kaum, mengikut kuota peratusan keahlian nya. Untuk ini bagi kaum tertentu di lantik, kerana sangat tipis kaum Melayu untuk menang bertanding. Justeru itu LGE dan Karpal perlu melantik Kaum Melayu dan India untuk menduduki Barisan kepimpinan DAP di peringkat kebangsaan. Satu Lagi pemimpin DAP atau wakil rakyat DAP perlu fasih bertutur dan berdebat dalam bahasa Malaysi, Bahasa Resmi Negara.

Dalam Mesyuarat Agung dan sidang akhbar wajib menggunakan sepenuhnya Bahasa Malaysia. Negara kita Malaysia, bukan nya Singapura atau US atau England, kenapa menggunakan Bahasa Inggeris, apa lagi bahasa lain. Umpama nya Jeff Ooi, kenapa gunakan Behasa Ingeris dalam sidang akhbar untuk memohon maaf keran gunakan perkataan kurang sopan. Taka kan sudah 57 tahun merdeka, Rakyat kita tak faham bahasa Malaysia, pelajari kenapa keturunan bukan pri bumi di filipina fasih ber tagalog, Indonesia fasih Bahasa Indonesia dan di Thailand fasih berbahasa THAI, kenapa di Malaysia tidak.

Jadi nya dalam hal ini DAP perlu mengorak langkah dan berubah. DAP bukan untuk kaum Cina sahaja.Berbicara dan berusan lah dalam bahasa resmi, iaitu bahasa Malaysia. Boleh tak?. Kalau tak boleh lakukan ubahlah perlembagaan seperti perlembagaan MCA atau UMNO. Maka cakap serupa bikin.

Fikirkan lah.Berjuang lah berlandaskan perlembagaan Parti, baru lah di hormati orang.

Pak Malang cucu Tok Selampit.

Anonymous,  2 December 2013 at 09:48  

rupa rupa nya kecuali karpal singh (chair man) orag lain pun kucing kurap juga..



MPPP ialah kucing kurap
PenangDAP chair man Chow ialah kucing kurap 10 kg
DAP secretary general ialah kucing kurap 20Kg
Anwar ialah kucing kurap 25kg


so... hanya karpal sight(bukan kucing tapi chair man) boleh memanggil Jeff meminta maaf secara umum. yg lain kucing kurap juga ... beza cuma size berlainan..

Anonymous,  2 December 2013 at 19:06  

Sir,
Your mother must be very blessed for having a son like you so different from typical Malays.

Sad to say, it is the ultra Malays who are in power sucking the blood of helpless poor Malays as long as possible and make sure to keep them in poverty for life. What has 55 years of Independence & NEP done for the Malays?

It is not that the other races are a threat to the Malays but UMNO is the threat for the Malays to come out of poverty.

The rural Malays need to be educated and made aware of this evil UMNO who care for no one but themselves.

Until and unless the Malays realizes this and act, the Malays will be a backward race to the envy of UMNO. This is first class slavery in modern times. Allah is Great.

Anonymous,  2 December 2013 at 19:10  

who are you kidding arif? DAP is a chinese party for the chinese and forever will fight for the chinese. Will you stop all this bullshit about DAP also fights for malays!!!

Anonymous,  2 December 2013 at 20:02  

anon 19:10

suggest you read the article over and over again? did the writer suggests that DAP fights for Malays? as i undertand it, he clearly says do not expect DAP to fight for Malays. awak Melayu kah? tak faham bahasa sendiri? bolo punya orang.

walla 2 December 2013 at 22:14  

If we stop for a moment and ponder hard, our national situation is not healthy. It is in fact precarious for the future.

And if we trace all the possible causes of how we have become like this today, the root cause is because our Malays have been fed too long the fast food of race until they cannot think for themselves anymore but just take the easy route of closing mind and opening emotion.

The moment our Malays wean themselves from the notion of race, this nation will have a new beginning, for the others in the minority will have to follow suit, whatever their political party.

In the past so many years, there has been a growing wave of treating one another as human beings, not racial beings.

But each time this offered new hope for our common society, mischief makers would come on-board to cause action and reaction that dashed the hope we can bring closure to the antagonism created by some just so that they can keep their political power to grow their personal wealth taken from the public pool of funds that could have been better used to save the economically deprived.

If our Malays as the majority remain racial, this nation will die. She will forever remain a footnote in the great march of other nations into this century.

All it takes is something simple that triggers the mind to warm the heart that will move the hands and legs of goodwill, trust and considerateness. We had that before. We can have it again.

There must be a new courage to move away from the darkness of fear into the light of a better tomorrow for all.

The new generations must ask themselves what situation do they want their future to be, even it has already arrived today.

To live life as a bluff and in acrimony, or to face up to reality and fight for what is good so that real improvements can be made and what is noble inside in each and every one can come out and take its place with others to make life meaningful again and not an ephemeral chore.

It's time to be serious.

walla 2 December 2013 at 23:03  

A good government will honor all citizens.

It will not be a government elected by unfair means.

It will not be a government that bullies, lies to and cheats on the citizens.

It will not be a government that acts at the whims and fancies of its political leaders good for nothing, and nothing for good.

It will not be a government that steals the citizens' own public money, cancels their rights, stomps on their dignity, and dissolves their chance to be better human beings.

It will not be a government that does the least but at the highest cost to deliver only public pain for personal gain.

Today no one in his or her right mind believes one word the government is saying.

We have become a country wrecked by false pretense.

A policy can be said today and changed tomorrow.

New costs can spring up from nowhere anywhere.

Today the government is only good for making speeches that no one believes in.

Today the government is only good for speechifying slogans and visions that no one cares a hoot about.

Today the citizens scramble by themselves to fight higher costs that change their livelihood and increase their load instantly.

No new policies and projects bring any immediate relief they need the most.

No one hears their cries of despair. There is no sympathy for their dashed hopes, no shoulder for their weary lives, no new opening for their future.

What they get is a very expensive government making a lot of mindless noise to citizens already numbed by the grind - and grind some more - in their daily lives.

It is all a setup, a fake, a script gone so hypocritically bad.

People put on a brave front of exuberance even as they already know everything is a drag and the big avalanche of reality will come swarming over all.

When the lights come on, we will find on the table all the bills that have been accumulated to be paid.

But all the funds to pay them have already been taken under the table when the lights had gone out.

Maybe that's why tariffs will be raised soon.

Anonymous,  3 December 2013 at 17:06  

NIck,

When you start statement like the pressing problem that Malay have is not with DAP nor Chinese nor Indian but with UMNO..okay so far.

When you dive into the problem with next para where you fashioned the Malay into 'Melayu Pendatang', Melayu 3/4, more pendatang compared to other races and all sort of ways to pit Melayu against Melayu..i think you have lost the plot actually

WE have to start believing in seeing everyone as human being rather than in racial line as mentioned by Walla somewhere..Yes

In reality you sound more racist compared to the rest of us eventhough at certain point in your writing you abhor racism and tagged it as UMNO credo..No

Love and hate is after all the opposite side of the same coin , some says..Yes

Don't hate UMNO too much, you will begin to sound like them faster than you realize it

Anonymous,  4 December 2013 at 11:14  

3 December 2013 17:06

It is a fact 'Melayu Pendatang', Melayu 3/4, more pendatang, any phantom voters can be a Melayu, think about that, they can enter UITM, Mara soon; icluding the chief mamak kerala cos it is them, their oversupposedness of Melayu, they become the suckers, and trumpet all the ploys of the UMNO Baru regime, they are welcome to become the elites, they get projects and tenders as a result, while the rest of us Melayu, outside UMNO as considered traitors ? It is the Melayu who do not condone corruptions, bigotry, the hard truth about the stupidity of ketuanan Melayu when in actual it is the charcacter who speaks up the truth, that counts

Labu8455 4 December 2013 at 18:56  

Awak sendiri pun diperbodohkan oleh DAP

Anonymous,  23 December 2013 at 12:58  


Pemimpin kita bila tak berkuasa..macam2 cakap nak bela rakyat.

Bila naik atas.. lupa rakya..penting diri sendiri..

Bila dah turun.. tak berkuasa...cakap lagi nak bela rakyat..

Kesemua ahli politik kita ..sama perangai..

# Honk kereta anda tanda setuju..
sorry lupa ..naik motosikal.
Tak apa bila saya jadi pemimpin.. no tax..

Dunia ni macam roda2...

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP