Sunday, 31 March 2013

No Experience Needed to Change Political Masters



I find it incredulous that some people are afraid of a change in government. UMNO supporters are telling everyone if UMNO is unseated then the country will be plunged into chaos. Other government other than UMNO will impoverish the country. The country will be unstable.
What is so perilous about it? The entity that we seek to change is the political establishment. We seek the change the political masters.
Why should the country go bankrupt?  You mean, PAS which has struggled for as many years as UMNO will forfeit the victory by making the country bankrupt? After taking over the government, PAS DAP and PKR will bankrupt the country? Those taking over the government are imbeciles?
The country is going bankrupt as a result of bad governance, incompetency and mismanagement. Corruption bankrupts the enation. Profligate spending bankrupts the nation. Illicit capital outflows bankrupt the country. How can changing the sources of bankruptcy, bankrupts the country? There must be some inherently faulty logic that comes from faulty minds of UMNO and BN.
The rest of the governing machinery- the instruments of government are not changed. We will still have the same civil service. It’s not like changing the government means having to replace every single clerk, every single head of department, every district officer, every postal clerk, every state secretary, and every state financial officer. These administrative forces all remain intact. Changing the government does not mean replacing all government servants with party functionaries from DAP, PAS and PKR.
Of course the corrupt ones will be replaced. We will review and investigate cases where retiring KSUs inexplicably rushed to secure for their respective ministries some gargantuan purchases and new projects that run into hundreds of millions. These projects may have been justifiable but they may also be excuses to establish a retirement fund. Right thinking people will not object to discover whether there were valid justifications for the projects will they?
The military establishment and other security forces will still be intact. Of course we seek the replacement of corrupt army chiefs who recommend the purchase equipment and military hardware that have short-lived operational lifespan and the downright sub-standard military equipment . Why should we spare them from prosecution?  Just look at the recent Lahad Datu tragedy- where are the transport infrastructure?  We had to ferry our troops and equipment on commercial airlines. This wasn’t an all-out war where resources are stretched to the limit and usage of civilian transport is justifiable.
The judiciary will still be intact. Of course we want to reform the judiciary by cashiering off the 15 top judges. we do that and the judicial system will be reformed immediately. We will allow the judicial system to be self-regulatory so as to remain independent and be the place where citizens seek justice against the oppression of the rich and powerful.
The security forces in charge of domestic security, the Police will also remain intact. Just like in the military, we will retire the corrupt police and their partners in crime.
So why are we afraid of making a change? We seek the change in the political masters only. The country will not die off, if we replace UMNO and BN.

Read more...

Saturday, 30 March 2013

Menteri Kewangan Fail menyekat penyeludupan wang haram!



Fail as in gagal. Ini istilah yang selelau digunakan oleh seorang arwah ketua cawangan UMNO di Pekan bila bercerita mengenai Najib. Najib fail ini, Najib fail itu. semua Fail!
Saya menyebut mengenai aliran haram wang dari Malaysia. dalam tahun 2010, hampir RM200bilion wang haram diseludup keluar negara kita. Ini meletakkan negara kita ditempat kedua selepas China dalam jinayah menyeludup wang keluar. Kenapa perkara ini dibiarkan? Mengapa menteri kewangan tidak segera membenteras penyeludupan wang dari Malaysia?
Sedang ini terjadi, menteri kewangan kita sibuk dengan gangnam stail dia, membiayai pementasan drama mengenai LGBT. Inilah dia PM yang akan membawa kita ke mercu kejayaan, kegemilangan dan keterbilangan.
Siapa Mahathir yang hendak mengesahkan Najib sebagai calun PM yang terbaik? Mahathir tahu Najib seorang PM yang korap dan rasuah. Mahathir tahu bagaimana dia memujuk Najib supaya menyokong dia dan belot kepada Tengku Razaleigh semasa Mahathir menghadapi cabaran dari Razaleigh. Suatu hari, Mahathir telah menunjukkan ‘suatu bukti’ kepada Najib yang ketika itu MB Pahang, dan memberi kata dua kepada Najib. Bila melihat bukti tersebut, telur Najib hilang sebentar dan dia terus melutut kepada Mahathir.
 Najib adalah bandingan yang lesu kepada Tun Razak. Dia seorang yang tidak ada integrity.
Perkara ini diberitahu kepada saya oleh Tun Oracle.
Siapa Tun Oracle ini? ada seorang pemuda yang menganggap diri nya terlalu pandai cuba meneka siapa Tun Oracle ini. kita biarkan dia dalam igauan ngeri dia untuk mengesahkan siapa Tun Oracle. mustahil lah nama yang dia sebut mengetahui dengan terperinci apa yang Tun Daim buat. Kecuali Tun Oracle itu bayangan sebenar kepada Tun Daim. Tun Oracle ini berkhidmat lama di Sarawak dan kenal dengan fiil orang Sarawak. semasa kes Kalong Ningkan, Tun Oracle bertugas sebagai penasihat  undang2 negeri Sarawak- state legal advisor. Dari sini siapa yang tahu sejarah sudah tentulah tahu siapa Tun Oracle.
Biar saya beri sedikit lagi clue. Dalam ruang tamu pejabat Tun Oracle ada beberapa lukisan Ibrahim Hussein yang berbentuk panel lukisan. Terdapat juga lukisan erotic yang menujukkan seorang kanak2 sedang disusukan oleh sang ibu. Ada sebuah lukisan yang menggambarkan kerbau2 yang dibariskan secara horizontal.
Jika kita pergi ke ruang sebelah, terdapat display cupboard. Disana ada t shirt bola Manchester United yang ditanda tangan oleh semua pemain team Manchester United. Ia nya dihadiahkan kepada Tun Oracle. Terdapat juga sebuah topi formula one yang ditanda tangan oleh Michael Schumacher.
Saya rasa cukup lah clue2 ini saya beri. Mereka yang mendapat privillege memasuki kamar pejabat Tun Oracle akan segera tahu siapa Tun Oracle. saya cadangkan pemuda yang semacam hendak pecah kepala meneka siapa Tun Oracle pergi mendapatkan seoarang dari pemberita yang menemuramah Tun Daim bertanya siapa dia Tun Oracle ini. saya khuatir kalau tak dapat tahu, kepala dia akan pecah dan otak bersembur keluar.
Pemuda yang sombong dan berlagak pandai tentulah tidak menyangka seorang seperti saya dapat berkawan dengan Tun Oracle. kenapa? Tun Oracle hanya mahu berkawan dengan bin Mahathir, bin Najib, bin Hishamudin? bin Abdul Aziz seperti saya tidak layak berkawan dengan Tun Oracle?
Tun Oracle adalah peminat kepada blog saya semenjak tahun 2008. Oh ya- Tun Oracle ada seorang pembantu yang bernama Mei Chuan yang sudah pencen dan digantikan dengan seorang wanita lain. Kalau saya beritahu nama wanita ini, maka tahulah orang siapa Tun Oracle.
 jadi kita biarkan dia dengan keangkuhan dia. bukan kerana cakap kosong maka saya menggelarkan blog saya ini blog yang mahu dikunjungi orang- kalau dalam pertandingan Muay Thai, blog ini stadium Lumpini, kalau pertandingan tennis, ia Wimbledon dan kalau tinju, blog ini Madison Square Garden. Tidak lengkap kalau tidak mengunjungi blog ini dan kalau komen disiarkan, maka itu menjadi pelengkap kepada sang pengunjung.
Berbalik kepada kegagalan Najib mengekang aliran keluar duit haram.
tahun USD billion
2001 13.07
2002 12.54
2003 17.73
2004 19.58
2005 28.08
2006 29.62
2007 32.48
2008 37.35
2009 30.41
2010 64.38
Aliran wang haram terkumpul selama 10 tahun ialah USD285 billion atau RM871billion.
Tentulah Najib tidak akan mengaku. Tapi dia tetap mengaku bahawa memang terdapat aliran wang secara haram dan penyeludupan wang haram. Dalam parlimen, dia sebut angka nya ialah RM 135 billion. Heran ya- dia mengaku ada penyeludupan wang haram, tapi apa langkah2 yang dia ambil?
Apakah sumber wang haram ini? siapakah yang melakukan jinayah ini?  mengikut kajian Global Financial Integrity ini, 20% datang dari rasuah. 80% dari amalan mengeluarkan inbois yang palsu. Ini tak termasuk urus niaga yang melibatkan pembayaran dalam bentuk tunai.
Sehingga sekarang rakyat tertunggu hasil sesiatan yang diumumkan oleh Donal Lim, timbalan Menteri kewangan. Mana dia wahai Donald? Lu jangan mahu kelentong sama kami semua. Kita semua tahu lu punya kroni semua tibai wang dan hantar luar negara.
Narn bohtee Narn, Kui bohtee Kui!


Read more...

Temu Ramah dengan Tun Oracle



Puak2 UMNO bergembira sangat bila Tun Daim memuji Najib dan berkata BN akan menang tipis. Tak menang 2/3 tapi tetap menang. Wah- gembira sunguh puak UMNO. Ada yang kata kita akan menang lebih besar. Ada yang bertegas , kata UMNO akan menang 2/3.Daim kata menang tipis, depa kata menang besak.
Mengapa orang UMNO nak percaya sangat kelentong Tun Daim? Bukankah dalam tahun 2008, puak UMNO menyerang Daim tanpa belas kasihan? Membelasah dan membalun orang sudah menjadi fiil orang2 Melayu bikinan UMNO 88. 
Daim disifatkan sebagai orang tua nyanyuk, pencen lagi baik, dan Daim macam Quran buruk- dibaca tidak boleh, dibuang takut dosa. Nah, sekarang apa2 kelentong yang Daim keluarkan dianggap sebagai ramalan nujum pak belalang yang luhur lagi sahih. Sungguh terdesak puak2 UMNO 88 ini.
Saya pun hendak berkongsi interview saya dengan seorang lagi Tun. Nama dia Tun Oracle. asal pun negeri kedah. Sekolah pun pernah sekolah Sultan Abdul Hamid College. Tun Oracle kenal semua adik beradik Daim. Dia kenal ayah Daim dan sangat kenal dengan Pok Rafaeah, ibu kepada Daim. Malah Tun Oracle ini bayangan Tun Daim. Mai kita dengak cerita Tun yang lagi satu ni sat ya. Kemudian baghu kita buat kesimpulan.  
Tun Oracle ini lebih hebat dari Tun Daim. Sebelum Tun Daim berkata kata dia sudah tahu apa Daim nak kata. Sebelum Daim berfikir, dia dah tahu apa Daim fikirkan. Sebab iu dia dinamakan Tun Oracle. dia ada bola Kristal, air dalam bejana dengan limau nipis yang boleh nampak Daim hendak fikir dan kata. Mari kita dengar apa kata Tun Oracle. 

Bagaima Tun Oracle lihat prestasi Najib sebagai menteri kewangan? 

Najib fail sebagai menteri kewangan. Dia suka belanja sana sini. Hutang kerajaan  sampai 55% dari hasil pendapatan negara. Nak sampai 54 billion.

Apa erti nya ini? you dan saya menanggung hutang RM17 ribu seorang. Tak bayar dalam bentuk wang- tapi kerajaan akan naikkan kos mentadbir dan mengurus negara. Kita dikenakan cukai yang lebih besar- cukai jualan, cukai pintu, cukai itu dan ini, dan akhir nya cukai goods and servuces tax- yang dibayar oleh semua kaya dan miskin. 

Bukankah hari2 kerajaan kata- cukai peribadi diberi waiver yang lebih baik TUn? tax deductible allowance yang lebih baik. hari2 Tun saya dengak kat radio klasik juruhubah dok sembang Tun.

Apa guna bila kita ada goods and services tax? Ada kelonggaran pun- tax allowance yang baik sedikit dikensel dengan bayaran cukai sebaik sahaja kita guna khidmat dan barangan. Rakyat belum rasa bayaran cukai bila mereka belanja . nanti tahulah mereka.

Masa saya jadi Menteri Kewangan dulu, kata Tun Oracle, kadar bayaran faedah dari hutang dah RM5 billion setahun. Itu ketika harga komoditi dan harga petroliam bagus. Bayangkan bila hutang kerajaan sudah RM 504 billion? 

Bagaimana TUn menagani nya? 

Saya potong perbelanjaan mewah dan menolak projek2 mewah yang Mahathir nak buat. Saya tak peduli. Saya turunkan gaji. Saya kurangkan perbelajaan. 

You tengok apa Najib buat- macam orang yang tak pandai tadbir kewangan negara. macam orang kena sawan. Masa ini harga petroliam tak tinggi. Hasil dari minyak sawit pun kurang. Tapi Najib macam buta mengenai hal ini. belanja sakan dia tanpa memperdulikan kesihatan kewangan negara. Bengkrap Malaysia bermenterikan orang macam Najib. 

Dan ada satu lagi perkara yang Najib kena perhatikan. Jangan nak gangnam style sahaja. Jangan asyik tunjuk jari telunjuk keudara sahaja.
Dia kena handle, aliran wang haram dan aliran haram wang dan kekayaan negara kita. Sejak tahun 2000, kita hilang, on the average RM85 billion. 

Apa dia buat dalam hal ini? tunjuk lah kehebatan kamu dan keberanian kamu kata Tun Oracle.
Ini duit yang disorok oleh tauke2 besar, ahli politik rasuah dan pegawai tinggi kerajaan yang membalun wang negara.  Berapa besar? Tak banyak. RM85 bilion setahun selama 10 tahun yang lalu.

 Apa erti nya? Erti nya, para penyamun, perasuah, pembalun duit rakyat menghantar RM85,000 juta setahun kedalam akaun2 syarikat dan peribadi mereka diluar negara. 

Dan Najib kata sedang sedang mereka merusuh, dia mentrasnformasi. Najib kata ini dia kestabilan. Ini dia kejayaan. Ini dia harmoni. Para penyamun dan perompak menyorok duit yang di perolehi secara haram keluar negara, pemimpin negara yang pro mereka duduk diam. 

Tun Oracle kata, ini kelentong dan jual ubat Najib yang paling besar.

Read more...

Friday, 29 March 2013

Not The 4 Reaons why BN delays election.



The two statements forming the subject matter of this article are: - (1) Najib wants bigger support. (2) Mahathir says Najib is the best person to be the PM.
When Mahathir stands in the way of Pakatan to get to Putarajaya, his age is not relevant so as to inspire restraint. He is the enemy that must be brushed aside. This election is much more important to Mahathir than any other previous ones because he knows BN can lose this time. Daim knows this too. Losing is no longer a theoretical option. It’s coming to be real. From being scared in theory and able to laugh at it, it now becomes actually possible, actually scary and not laughable anymore.
For people like Mahathir and Daim and for Najib and the corrupt leadership, this election is not like making embroidery and having a cup of Darjeeling tea at YTL’s Majestic Hotel.  
When BN loses, it will be chickens coming home to roost for him and his kind and comeuppance time.
UMNO is using women, children and old men to defend itself. These people are placed on the frontlines, the generals and the Roman senators are packing up to leave for Merry Old England or down south to Ozzieland. The people are first in the firing line and are fodder to UMNO’s canons.
Why are the civil servants shouting in irrational jubilation when Najib announces the government will give them half of their EPF in cash and the other half in pension instalments? Woi- it’s your money, for God’s sake. You can demand all in cash at once. You are laughing at someone who announces what he wants to do with YOUR money? Let me make a more naked comparison. Najib comes to your house and announces he wants to sleep with your wife and then he will let you have her back after that.
Can do?
Please don’t be like the stupid BN parliamentarians who thumped the table when the Minister announces that subsides for sugar will be removed only to realise later, that decision leads to increase in sugar price. The BN fools later rationalised the subsidy removal as coming from a concern by the government on the unhealthy sugar intake of the people. We are fools but not Bloody Fools!
This government (1) bullies us and (2) making fools of us. And you still want them to lead us?
Why are the relatively poorer and cash strapped Malays joining in protests and demonstrations against getting free education? Pakatan offers your children free education up to university levels and you allow UMNO to fool you and you object through demonstrations and protests and insist you want to pay? You Malays have money? Yet 90% of the Br1M recipents are Malays. 
When I was ADUN, at year end when schools reopen, people come in droves asking help from you to buy uniforms, shoes and 1001 other needed items- you don’t have money. Yet you rise in protest and demonstrate to pay for PTPTN.
Has UMNO filled fire-water in your heads?
In the 2004 elections, Pak Lah got the biggest win in UMNO’s history. UMNO’s spiritual adviser Dr Mahathir, could not get the results Pak Lah got. Pak lah thought the people liked him and he went on to recite a poem about looking out for some saints and some spiritual quest. The Pharisees and the Philistines, the holy and the sinners all clapped at him. He found a Jinn and no one speaks of Islam Hadhari anymore. How much money did we waste in letting Pak Lah play out his idiocy?
But the people gave Pak Lah his biggest victory because they were actually celebrating the exit of Mahathir. Now that Mahathir has assumed the role of de facto UMNO president, here is another chance for Malaysians to celebrate his final exit by kicking out UMNO. Mahathir’s and Daim’s endorsement of Najib are meaningless as most of the rakyat have already made up their mind. The mistake Daim made was to say something similar to what Mahathir says. That was a dead giveaway that he’s not all there about giving Najib the grades.
Malays need to be mindful that in 2008, UMNO secured only 2.38 million votes. This figure is smaller than UMNO’s membership. (2) In 2008, there were 5.7 million Malay voters. Assuming that out of the 2.38 million, 85% were actually Malays, UMNO got around 2.02 million Malay votes. That means 3.68 million Malay voters rejected UMNO in 2008. 
So who does UMNO speak for? It can’t even claim it is the spokesman for Malays. So it can’t claim precedence over others over religion, race and homeland.
By the way- Tun Oracle said something which I forgot. He told Najib when Najib enlists Mahathir to spearhead UMNO’s fight; he must be ready to control Mahathir. Mahathir is one loose cannon says Tun Oracle.
So do we attach much credence to Mahathir’s endorsement to Najib? If Malays support Mahathir’s endorsement it will mean Malays will continue to be side-lined in the country’s prosperity. Remember this- after 55 years of UMNO rule, 8.7million Malays live on a monthly income of RM1500 and below. If the Chinese support Mahathir’s endorsement, it means you dishonour the memory of your ancestors whom Mahathir regards as illegal immigrants and of questionable citizenry. Malaysian Indians can continue to be fooled by Mahathir. A few Malaysian Indian Uncle Toms created and handpicked by Mahathir, lulled you into believing those in estates all over the country have got salvation.
So we can treat Mahathir’s and Daim’s endorsement of Najib as something that has gone through a cat’s digestive system and exited from the cat's behind; absolutely revolting.
Tun Oracle (hehe) just told me, Najib is useless in handling the economy; this thick skinned Finance minister says; a weakened government will derail his economic plans? Weakened UMNO/BN means a stronger Pakatan which has the record of managing better. So what is the problem?
There is a better future sans UMNO. That’s good news for us. For Najib and his merry band of plunderers and robbers, who cares?Yet I saw a sea of hands belonging to Achis, Apa, apus, babus,  stretching out to get bags of rice thrown from lorries on the instructions of Brahmin Najib.
Public debt has reached RM504 billion. So where will we get the income to service just the debt alone?  The problem will not go away by offering the childish statement that Najib in command, everything will be sorted out. How cleaver can Najib be?
When Tun Oracle ruled the Finance Ministry, commodity prices were good. But to reduce public debt, he reduced profligate spending, cut down salaries. Now genius finance Minister Najib- raises salaries, not mindful of the reduction in PETRONAS’s revenue and Palm oil revenues, gives out BR1Ms here and there. In Kelantan for months he has given money- gratis to teachers and civil servants and villagers. So that is good economics no?
Don’t worry- we are not going to lecture readers on the dismal science. We are taking Najib on his answer to ruling efficiently- by giving him overwhelming victory. Najib is actually a little Mahathir minus the balls. He wants absolute power but does not have the stomach to secure it. Where does it say, you have to have absolute power then only you can rule better? 
 Can you trust a man with this kind of thinking?Najib is little Mahathir but has one up over the old man. Najib has overweening Rosmah while Mahathir has thoughful Siti Hasmah.


Read more...

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP